Tost: Pred Albonom je bleščeča kariera

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2019 .

Vodja moštva Toro Rosso Franz Tost verjame, da je pred Alexandrom Albonom zelo lepa kariera v Formuli 1 potem, ko je na prvih dveh dirkah lepo opozoril nase. Albon, ki pred letošnjim februarjem nikoli ni sedel v dirkalniku Formule 1 je na obeh prvih deveh dirkah uspel premgati svojega moštvenega kolega Daniil Kvyata na kvalifikacijah. V nedeljo pa je v Bahrainu z devetim mestom prišel še do svojih prvih točk.

“Zelo nas je presenetil že na prvih letošnjih testiranjih. Trenutno opravlja izjemno delo in če bo tako nadaljeval bo postal zelo uspešen dirkač. Njegova največja prednost je izjemen nadzor nad dirkalnikom. Na prvih dveh dirkah se je vedno spretno uspel izogniti morebitnim trčenjem in upamo, da bo tako tudi ostalo.”

“Zelo dober je tudi na tehničnem področju, saj moštvu prinaša zelo jasne povratne informacije poleg tega je tako hiter kot Daniil, ki ima veliko več izkušenj.”

K njegovi uvrstitvi med točke sta v Bahrainu veliko pripomogla oba dirkača Renaulta z dvojim odstopom, kljub temu pa je Tost dejal, da je imel na kvalifikacijah precej smole zato si je ta rezultat zagotovo zaslužil.

“Odpeljal je izjmeno dirko in rezultat ni izostal. Imel je precej zahtevne kvalifikacije saj je poškodoval sprenje krilce, v nasprotnem primeru bi se zagotovo uvrstil med najboljših deset. Uspel mu je dober štart nato pa je vse minilo brez večjih težav.”

“Uspelo mu je dobro nadzirati pnevmatike, predvsem v drugem delu, zato si je povsem zaslužil deveto mesto. Vsi letošnji novinci so že pokazali, da si zaslužijo biti v Formuli 1. George, Lando in Alex trenutno opravljajo izjenmo delo.”