Torres v Aragonu namesto Rabata

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2018 .

Jordi Torres bo v Aragonu v moštvu Avintia nastopil namesto poškodovanega Tita Rabata. Tridesetletni španski dirkač na trenutno sicer nastopa za moštvo MV Agusta v razredu Superbike, za seboj pa ima že 55 nastopov v razredu Moto 2. Edino zmago v tem razredu je zabeležil leta 2013 na Sachsenringu. Torres bo tako sedel na Ducati GP16 s katerim je na dirki v Misanu nastopal Christophe Ponsson. Tako kot Ponsson bo tudi on v razredu MotoGP nastopil brez, da bi pred tem opravil kakšen resen test motocikla. Ima pa zagotovo več izkušenj kot Ponsson. Španec je ob novici zapisal:

“Najprej bi se rad zahvalil moštvu za ponujeno priložnost. Trenutno sem zelo vznemirjen, saj bo vožnja motocikla razreda MotoGP velik izziv. Res si želim preizkusiti motocikel in videti kako bom napredoval. Gre za izjenmo visok nivo dirkanja zato bo zelo težko osvojiti vse te nove stvari. Toda poizkušal sem bom kar se da hitro učiti in napredovati. Zelo dobro poznam moštvo. Dal bom svoj maximum in videli bomo kako se bo izšlo. To je težje kot si ljudje mislijo, toda v ta vikend grem s pozitivnimi mislimi in doseči najboljši možen rezultat.”

Rabat je medtem dejal, da se želi v karavano vrniti na dirko na Tajskem sedmega oktobra.
“Zagotovo me ne bo v Aragonu. Želim pa si priti na Tajsko. Verjamem, da bom lahko nastopil tam, zadnjo besedo pa bofo vendarle imeli zdravniki.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish