Toro Rosso prva izbira za nakup s strani Renaulta

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2015 .

Pri Renaultu so obiskali ekipo Sauber, Force Indio, Lotus in tudi Toro Rosso. Prav slednji so se na koncu izkazali kod glaven favorit za nakup. Namreč pri Renaultu ne skrivajo kaj preveč, da si želijo v prihodnosti zopet svoje tovarniške ekipe formule ena. Ambasador Renaulta Alain Prost je torej očitno prepričal vodilne pri Renaultu, da je tovarniška ekipa korak naprej.

Marsikdo se ob tem sprašuje zakaj ravno Renault. Enostavno, Force India in Lotus imata preveč dolgol in bi bil takšen nakup enostavno predrag. Poleg tega pa je šef ekipe Red Bull Helmut Marko dejal: “Morda bomo v bližnji prihodnosti prodali STR. Seveda to ne pomeni, da z njimi ne bomo več sodelovali, saj potrebujemo nove, mlade dirkače.”

Odprt za nove podvige pa je tudi šef ekipe Toro Rosso Franz Tost, ki pravi, da bi bil to nov korak za njih: “To bi bil za nas naslednji korak v pravo smer. Dobro bi bilo, da bi si ekipo lastil proizvajalec. To bi zame in za ekipo pomenilo uspeh, pozitivno smer dogajanja.” Franz je tudi potrdil, da so si pri Renaultu ogledali tovarno, a do pogajanj do sedaj še ni prišlo. Tudi pri Renaultu izvršni direktor Cyril Abiteboul zanika obiske ekip Lotus, Sauber, Force India in Toro Rosso: “Obiskali smo le Toro Rosso in sicer je bil to naš redni obisk kot njihov dobavitelj motornih agregatov.”

Cyril pa je glede vprašanja o tem, ali nameravajo kupiti Toro Rosso dejal: “Želimo le razširiti našo marketinško zgodbo. Želimo, da se naša investicija v formulo ena obrestuje v prihodnosti. Tu gre za pomembno odločitev, ki je letos še ne bomo sprejeli. Sedaj imamo dvoletno pogodbo z Red Bullom, ki jo bomo spoštovali. V prihodnosti pa bomo naredili kar je prav za Red Bull in Toro Rosso.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish