Top Gear Live v Zagrebu

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2014 .

V četrtek 3.7.2014 se je v Zagrebški areni odvijal Top Gear. Sicer bolj poznan kot TV šov. Zagotovo največja avtomobilistična oddaja, katera pa se sedaj izvaja tudi v živo. V Zagrebu so se tako publiki predstavili Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond, ki so po vsem svetu znani kot ljubitelji avtomobilov, hitre, udobne ter nenazadnje tudi pogosto drage vožnje. Dan pozneje pa se v sklopu evropske turneje selijo še v Italijo.

Čeprav je rdeča nit njihovih oddaj, kot tudi dogodka v živo avtomobilizem, je precejšen del povezan s humorjem. Tako je bilo moč videti vožnjo s pralnim strojem, gorečo Subaru Imprezo, vozečim odrom ter še ogromno zanimivosti. Predstavili so tudi posebej predelane Jaguar F-type, Porsche 911 in Audi v8.

Za šov je bilo potrebno odšteti nekje med 50 in 100€. Za zdaj si je šov ogledalo blizu 2 milijona ljudi. Za samo izvedbo turneje, so si pomagali s 135 tovornimi vozili, tremi ladjami, avionom ter blizu 100 avtomobilov, ki imajo v šovu glavno vlogo. Zanimiv podatek pa je tudi, vendar se nenazadnje za prave ljubitelje avtomobilizma tudi spodobi, porabijo približno 150 kompletov gum. Po odzivu obiskovalcev, pa je to dogodek vreden ogleda.