Tombazis nov član Marussie

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2016 .

Nikolas Tombazis je nov član ekipe Marussia. Bivši dizajnerski šef Ferrarija, ki je na tem mestu preživel devet let, bo v sezoni 2016 deloval kot šef aerodinamike, njegova pogodba pa začne teči takoj. V preteklih triindvajsetih letih pa je bil vodilni na področju aerodinamike že pri Benettonu, Ferrariju in McLarnu.

“Zelo vesel sem, da prihajam k Manorju v tem zanimivem času, ko se razvijajo. Imajo prepričljive načrte in vlagajo v vsa potrebna področja, da jih dosežejo. Obstoječe moštvo je že zelo močno, zato nestrpno pričakujem začetek dela z izjemnim osebjem, da odnesemo največ od priložnosti, ki nam bodo pomagale napredovati v naslednjih nekaj sezonah,” je svoje misli strnil Tombazis, ki bo delal pod vodstvom tehničnega direktorja Johna McQuilliama.

Slednji je o novem sodelavcu dejal: “Verjamem, da nam bo pomagal okrepiti rezultate možnega dizajnerskega dela ekipe, ki v zadnjih letih še ni imel možnosti, da se pokaže z vsemi izkušnjami in sposobnostmi. Prepričan sem, da se bomo skupaj z novo Mercedesovo pogonsko enoto in Williamsovim menjalnikom ter tehničnim partnerstvom, novo aerodinamično strukturo premaknili k močnejšemu načrtovanju in razvoju konkurenčnih dirkalnikov, kar nas bo vodilo proti našim dolgoročnim usmeritvam.

Moštvo sicer še ni razkrilo dirkaške zasedbe za prihajajočo sezono, so pa v veliki meri prenovili zasedbo kompetentnih mož, tako da je prihod Tombazisa samo še en korak v tej smeri.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish