Todt: F1 mora obdržati 1,6-litrske turbo motorje

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2015 .

Jean Todt, predsednik FIA, meni, da bi Formula 1 morala obdržati trenutne 1,6-litrske turbo motorje, ki so bili uvedeni v začetku lanske sezone. Na njihov račun se pojavljajo številne kritike glede glasnosti, prav tako nekateri težavo vidijo v omejitvi goriva na sto kilogramov na dirko in omejitev porabe na 100kg/h, a Todt kljub temu želi ostati pri tem, ker naj bi to prispevalo h kakovosti.

“Če mi bo nekdo rekel, da bi se bilo teh motorjev najbolje znebiti, se ne bom strinjal. Res je, da so predragi, a njihova vpeljava je bila prava odločitev. Spomnimo se samo prvega predloga, ki sem ga potrdil in je vseboval štiri cilindre, kar se ljudem ni zdelo sprejemljivo. Recimo Porsche uporablja štiri cilindre, pa zato ne bo nihče rekel, da ni dobra ali celo športna znamka,” je svoje stališče opredelil Todt, ki je ne glede na vse odprt za spremembe pravil za izboljšavo Formule 1.

O slednjem je dodal: “Spreminjanje motorjev je dobro področje za razvoj, a predrago. Vsi bodo rekli, da ne marajo motošporta zaradi porabe goriva, zavor in pnevmatik. Če se spomnim leta 1993, ko sem bil prvič šef ekipe, smo imeli probleme ravno s prej omenjenim, torej to ni nekaj, kar bi prišlo od nikjer. Ni težava v razporejanju goriva, dirkači pa trenutno niso zadovoljni. Po podrobnejšem pogovoru bi ugotovili, da niso zadovoljni, ker ne zmagujejo.”

0 0 glasovi
Oceni komentar
60 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish