Točkovanje MotoGP po VN Argentine: Espargaro, Suzuki in Ducati novi vodilni

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2022 .

Aleix Espargaro je svoj 200. nastop na dirki okronal s prvo zmago v MotoGP, s katero pa se je tudi zavihtel na vrh točkovanja svetovnega prvenstva MotoGP, kjer po treh dirkah sezone 2022 vodi s sedmimi točkami prednosti pred Bradom Binderjem. Enea Bastianini je po desetem mestu na dirkališču Termas de Rio Hondo in enajstem na dirki v Indoneziji, zdaj zdrsnil na tretje mesto, kjer je s 36 osvojenimi točkami izenačen z dirkačem Suzukija, Alexom Rinsom.

Za vodilnim Aleixom Espargarojem zaostajata za devet točk, imata pa le še točko prednosti pred aktualnim svetovnim prvakom Fabiom Quartararojem. Francoz je z osmim mestom k svojemu seštevku dodal le osem točk, ima pa dve točki prednosti pred drugim dirkačem Suzukija, Joanom Mirom.

Miguel Oliveira, zmagovalec Indonezije, je s skromnim trinajstim mestom v Argentini k izkupičku dodal le tri točke. Med prvo deseterico pa kljub odstopu najdemo Johanna Zarca ter Pola Espargaroja, med njiju pa se je s prvimi letošnjimi točkami vrinil Jorge Martin, ki je z drugim mestom v Argentini vknjižil dvajset točk.

Z argentinsko preizkušnjo pa smo tudi v razvrstitvi prvenstva ekip dobili novega vodilnega. Tovarniška ekipa Red Bull KTM je vodstvo prepustila Suzukiju, KTM pa je izgubil vodstvo tudi v razvrstitvi prvenstva med proizvajalci.

Celotno točkovanje svetovnega prvenstva MotoGP 2022 si lahko ogledate na tej povezavi -> Točkovanje prvenstva MotoGP 2022

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj