To je razlog, da je Quartararo odklonil ponudbi Ducatija in Suzukija

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2020 .

Fabio Quartararo je za prihodnjo sezono imel ponudbi še dveh tovarniških ekip, toda mladi Francoz je razkril, da je Yamaha njegovo naklonjenost pridobila s ponudbo tovarniškega motocikla za letošnje prvenstvo.

Še ne 21-letni Quartararo je ta teden napovedal, da bo v prihodnji sezoni v moštvu Yamahe zamenjal Valentina Rossija, letos pa bo še dirkal za poltovarniško moštvo Petronas Yamaha SRT, v kateri je lani odpeljal senzacionalno debitantsko sezono v razredu MotoGP. Toda za razliko od lani, ko je vozil omejeno starejšo različico Yamahine M1, bo svojo prvo zmago in morda celo naslov svetovnega prvaka, letos lovil na povsem enakem motociklu, kot ga bosta vozila tovarniška dirkača, Maverick Vinales in Valentino Rossi.

Prav to pa naj bi odigralo ključno vlogo pri odločitvi, v katerem moštvu bo dirkal prihodnje leto. “To je bil znak zaupanja, ki je pri moji odločitvi, da sprejmem njihovo ponudbo za sezoni 2021 in 2022 igral pomembno vlogo,” je pojasnil Quartararo. “Od decembra sem čutil, da si pri Yamahi močno želijo nadaljevati sodelovanje, kasneje so mi to tudi pokazali. Trudijo se izboljšati motocikel in načrtujejo prihodnost.

Vzel sem si nekaj časa in preučil tudi druge ponudbe, zato jim nisem takoj odgovoril. Toda na koncu je prevladalo to, da so mi pokazali zaupanje in mi že letos ponudili tovarniški motocikel, poleg tega pa njihov motor že poznam. Mislim, da je dobro, če pri istemu proizvajalcu ostaneš štiri sezone. Yamaha je bila najboljša izbira.”

Quartararo, ki je lani s sedmimi stopničkami osvojil naslov novinca sezone in je v točkovanju prvenstva ugnal Rossija, pravi, da se bo letos poskušal izboljšati predvsem na dirkah. “Zdaj nisem več obremenjen. Vem, kje bom dirkal naslednje tri sezone, zato ne čutim nikakršnega pritiska. Seveda sem v malce drugačnem položaju, kot lani, ko je bil sprva moj cilj končati med prvimi desetimi. Ne bom rekel, da ciljam na naslov prvaka, toda želim še naprej dirkati vsaj tako dobro, kot lani.

Najprej moram kvalifikacije opraviti tako dobro, da bom lahko dirke začel iz prve štartne vrste brez, da bi se na to posebej osredotočal. Treninge moramo izkoristiti bolj za priprave na dirke.

Fabio Quartararo se bo v letošnjih barvah predstavil čez 5 dni, 6. februarja, na predstavitvi moštva Petronas SRT.