To je pravi razlog, da se Verstappen ni udeležil sestanka z moštvom

Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2023 .

Svetovalec moštva Red Bull, Helmut Marko je razkril razlog, zakaj se Max Verstappen ni udeležil sestanka moštva po kvalifikacijah za VN Savdske Arabije.

Nizozemec si je na ulicah Džebe obetal drugo letošnjo zmago, a se je njegov dirkaški vikend začel slabo še preden je prispel v Savdsko Arabijo. Aktualni svetovni prvak F1 je namreč zbolel in se proti prizorišču dirke podal šele v četrtek, nato pa ga je na sobotnih kvalifikacijah v prvem delu na cedilu pustil njegov dirkalnik RB19.

Verstappen zaradi zlomljene pogonske gredi ni uspel postaviti hitrega kroga v Q2, zato je dirko začel s petnajstega mesta, zaradi česar je bil od bolezni izmučen dirkač še toliko bolj slabe volje. Po kvalifikacijah se ni udeležil sestanka z moštvom, zaradi česar je bil na socialnih omrežjih deležen kritik, a je Marko v pogovoru za nemški oe24 pojasnil: “Ravno je prebolel virozo. Ste ga videli, kako je bil izčrpan, ko je izstopil iz dirkalnika? Poleg tega pa cel vikend ni imel preveč sreče, zato je želel le čimprej nazaj v posteljo.”

Verstappen se je na dirki s petnajstega prebil do drugega, medtem ko je zmago slavil njegov moštveni kolega Sergio Perez.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj