To je Mercedes W07!

Avtor prispevka: , objavljeno 21. februarja 2016 .

Moštvo Mercedes je presenetilo in zgodaj dopoldan predstavilo svoj letošnji dirkalnik W07, s katerim bosta naslov svetovnih prvakov branila Lewis Hamilton in Nico Rosberg.

Na dirkalniku je najbolj očitna spremenjena poslikava le tega, šele podrobnejši pregled pa razkrije vrsto majhnih aerodinamičnih sprememb. Čeprav sprememb ni veliko in te niso očitne, so pri Mercedesu po besedah Paddya Lowa vanje vložili kar nekaj dela.

Pri Mercedesu še vedno z mislimi na Michaela #KeepFightingMichael
Pri Mercedesu še vedno z mislimi na Michaela #KeepFightingMichael

Največ sprememb pa naj bi se zgodilo pod karbonom, predvsem pri vpetju koles.

“Težko je pričakovati revolucijo, saj so pravila ostala skoraj enaka, kot so bila lani,” je pojasnil Lowe. “Toda cilj je, da naredimo revolucijo kjer koli jo lahko, pa čeprav so te miniaturne. Na W07 smo naprimer povsem drugače razporedili komponente pod pokrovom, pa tudi vpetje je povsem spremenjeno. Avto tako na zunaj zgleda podoben lanskemu, znotraj pa se je zgodila vrsta majhnih revolucij, ki tako tvorijo evolucijo v novo sezono,” je pojasnil.

Čeprav so Srebrne Puščice lani dominirale, so v njihovem taboru vseeno našli nekaj napak, ki jih je bilo treba popraviti, če želijo ubraniti naslov svetovnih prvakov.

“Po zelo uspešni sezoni 2015 je bil naš glavni cilj najti šibke točke in jih odpraviti. Naš cilj je popolnost na vseh področjih in čeprav smo lani dosegali fantastične rezultate, je bilo še veliko prostora za izboljšanje. Vedno želimo biti še boljši.

Lani kar nekaj dirk ni šlo po načrtu, še posebej v oči bode Singapur, tako da smo imeli kar nekaj stvari, ki smo jih za letošnjo sezono morali izboljšati. Čisto povsod želimo optimizirati dirkalnik,” je še pojasnil Lowe.

 

Mercedes W07, 2016

Mercedes W07, 2016
Mercedes W07, 2016
Mercedes W07, 2016
Mercedes W07, 2016

Foto: Mercedes