To je delček AlpheTauri, ki je Verstappna stal zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2022 .

Max Verstappen je pokazal del dirkalnika Red Bullove sestrske ekipe AlphaTauri, ki se je zagozdil pod njegov dirkalnik RB18 in povsem uničil dno, zaradi česar se Nizozemec do konca dirke ni uspel prebiti višje od sedmega mesta.

Aktualni svetovni prvak je prevzel vodstvo s prehitevanjem Carlosa Sainza, nato pa je v enajstem krogu dirke zapeljal čez odpadli delček, ki mu je uničil dirko. Sprva je sumil, da gre za počeno gumo, a ker niti komplet novih gum ni povrnil voznosti dirkalnika, je po radijski zvezi ekipi sporočil, da je dirkalnik “sto odstotno pokvarjen”.

Nizozemec do konca dirke ni uspel pokazati hitrosti, ki bi jo pričakovali od dirkalnika Red Bulla, po dirki pa je tudi videl zakaj. “Ko sem skočil iz dirkalnika, sem pogledal pod njega in videl, da je bila celotna leva stran dna povsem polomljena,” je pojasnil. “V petem ovinku je na idealni liniji ležal del dirkalnika, katerega nisem mogel obvoziti. Poskušal sem zapeljati naravnost čez njega, a je udaril v dno in ga povsem polomil. Zdelo se mi je, da je počila guma, saj kar na enkrat nisem imel pravega ravnovesja. Dirkalnik je precej poskakoval, bil pa je tudi precej prekrmarjen, zato smo se odločili za postane. Toda tudi potem je bil dirkalnik nevozen.”

Verstappen je pojasnil, da so poskušali spremeniti nastavitve aerodinamike. “Najtežje je bilo najti dobro ravnovesje, saj smo zaradi izgube podtlaka na zadku dirkalnika, morali zmanjšati tudi podtlak na sprednjem delu, to pa ni bilo idealno za trde gume. Po zadnjem postanku smo poskušali povečati podtlak, vendar ni bilo dovolj. Na koncu koncev je sedmo mesto ob takšni poškodbi dirkalnika še vedno zelo dober rezultat,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish