Tina Maze bo sedla za volan dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2013 .

 
Naša smučarska šampionka Tina Maze bo svoji ljubezeni do hitrosti dala duška tudi med poletjem, saj bo s pomočjo avstrijskega Red Bulla sedla za volan dirkalnega buggya. Črnjanka namerava letos nastopiti na vseh petih dirkah paralelnega relikrosa, vozila pa bo brutalnega 320 buggya z 2,2-litrskim turbo motorjem, ki razvije okrog 320 konjskih moči.

Nakup buggya, ki naj bi bil vreden okrog 15.000 evrov, je delno financirala iz svojega žepa, del denarja pa so prispevali sponzorji, med njimi največ glavni sponzor, avstrijski proizvajalec energijskih napitkov Red Bull, ki je nastop v relikrosu tudi predlagal. “Hitrost me veseli že od malih nog,” je povedala Mazejeva. “V krvi jo imam vse odkar vem zase, dirkanje pa je moja tiha strast in po supešni zimski sezoni sem se odločila preizkusiti tudi za volanom dirkalnika. Podobnega buggya sem pred časom že vozila v Logatcu, na dirkališču Blagomix, v prihodnjih tednih pa nameravam z njim opraviti še nekaj treningov,” je bila navdušena Tina.

Nad dirkaškim udejstvovanjem pa je nekoliko manj navdušen Tinin smučarski trener, Andrea Massi, ki je svoji varovanki nastop odsvetoval zaradi prevelikega tveganja poškodb. “Tina je trmasta in težko jo je prepričati nasprotno od nečesa, za kar se je odločila. Dirkaški šport je fizično zahteven, zato bo to dober trening pred prihodnjo zimsko sezono, vendar so poškodbe sestavni del tega športa, kar me nekoliko skrbi. Toda če bo Tina uživala, jo popolnoma podpiram, saj se bo lahko ob tem sprostila, kar je zelo pomombno za motivacijo pred novo smučarsko sezono,” je Tinino odločitev komentiral Massi.