Tim Novak in Uroš Ocvirk v Novi Gorici dvakrat na stopničkah

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2015 .

Četrti reli Nova Gorica se za posadko Tim Novak in Uroš Ocvirk ne bi mogel končati bolje, saj sta s povsem novim dirkalnikom zasedla drugo mesto v mednarodnem pokalu Mitropa in kar tretje mesto v skupni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva.

Dirkalnik Peugeot 208 R2 so samo za to dirko najeli pri italijanski ekipi Friulmotor, po smoli v Nemčiji pa sta si želela predvsem dirko brez tehničnih težav in smole v obliki nesreče. Na koncu vročega, vendar zelo lepega relija v okolici Nove Gorice, Banjšic in Goriških Brd sta dosegla izjemen uspeh, saj sta stala na zmagovalnih stopničkah tako v državnem prvenstvu kot tudi v mednarodnem pokalu Mitropa.

»Nad relijem sem naravnost navdušen, prav tako s svojim nastopom, saj sem zadovoljen tako s končnim rezultatom kot s svojo vožnjo. Z dirkalnikom sva se kljub temu, da ga nismo preskusili pred dirko, zelo hitro ujela in lahko rečem, da je prava raketa. Pelje se kot kart in še celo nastavitve, ki so bile drugačne kot sem jih bil navajen do sedaj, so mi ustrezale,« je dejal 21-letni gorenjski dirkač. Precej zadovoljstva je prineslo tudi dejstvo, da je bil kar dvakrat hitrejši od tekmeca, ki dirkalnik Peugeot 208 R2 pozna veliko bolje, v njem pa je odpeljal že veliko dirkaških kilometrov.

Toda tudi nastop na goriškem reliju ni minil brez težav. »Najbolj sem jezen sam nase, da sem na prvi hitrostni preskušnji prehitro startal, zato sem dobil desetsekundni pribitek. Kaj hočemo, navdušenje in adrenalin sta naredila svoje, vendar se to v prihodnosti ne sme več zgoditi. Vroč trenutek sva z Urošem imela še v ovinku, kjer nama je dirkalnik zaradi prevoja malce nepričakovano odskočil, zato sva doživela razburljiv pristanek ter lovljenje dirkalnika. Nato sem bil na prevojih oziroma kucljih bolj previden … Nekaj časa sem zapravil tudi na najdaljši hitrostni preskušnji, saj je tam nesrečo doživel aktualni državni prvak, potem pa sva ob progi videla še brata Aljošo, ki je na Mitsubishiju menjal preluknjano pnevmatiko. Takrat mi je koncentracija malce popustila, zato sva se raje kot z glavo skozi zid zanesljivo pripeljal v cilj in rezultat je tu. Res sem presrečen!« je dejal Tim.

Drug mesto v pokalu Mitropa je odlična popotnica za zadnji dve dirki, na kateri bosta nastopila, to je na italijanski Bassano in nemški 3Stadte. Tam bomo posadko Novak – Ocvirk spet videli v Škodi Fabii R2.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish