Tim Gajser v Lugu ostal brez rdeče tablice

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2024 .

Tim Gajser je dirko za VN Galicije v Lugu končal na četrtem mestu in tako izgubil vodstvo v svetovnem prvenstvu v motokrosu, katerega je prevzel na prejšnji dirki na Portugalskem. Tega je prevzel aktualni svetovni prvak Jorge Prado, skupni zmagovalec domače dirke, ki je slavil zmago v obeh vožnjah.

Gajser je prvo vožnjo začel z drugega mesta, nato pa slabo štartal in v drugem krogu zapeljal s steze, s čimer je izgubil deset mest in padel na dvanajsto mesto, od koder se je do cilja uspel prebiti do šestega mesta. V drugi vožnji je šlo nekoliko lažje, saj se je uspel prebiti do drugega mesta, a je nato izgubil eno mesto in preizkušnjo zaključil na tretjem mestu, kar je bilo dovolj za skupno četrto mesto.

Drugi Slovenec v kraljevem razredu motokrosa, Jan Pancar je bil skupno štirinajsti, potem ko je prvo vožnjo končal na štirinajstem, drugo pa na sedemnajstem mestu.

V razredu MX2 je prvič nastopil Jaka Pekljaj, ki je bil na koncu 32., medtem ko je zmago slavil belgijski dirkač Lucas Coenen.

Gajser v skupni razvrstitvi prvenstva drži drugo mesto z 296 točkami, vodilni Prado ima 298 točk, Pancar pa je s 65 točkami zasedel 15. mesto.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje