Tiha želja Aljoše bo tudi letos prva zmaga za državno prvenstvo

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2016 .

Konec tedna se v Velenju začenja letošnje državno prvenstvo v reliju, kjer sta med najresnejšimi kandidati za vrh tudi Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar. Osnovna naloga sezone bo zaključevati dirke, tiha želja pa ostaja prva zmaga v skupni razvrstitvi.

Za Aljošo Novakom in Matejem Čarjem je letos že več odlično odpeljanih relijev na makadamu v Italiji, kjer sta že vozila Mitsubishi Lancerja EVO9 iz delavnice državnega prvaka Darka Peljhana. Aljoša ob začetku državnega prvenstva, ko se bo moral navaditi nazaj na asfalt, ne pričakuje večjih težav. Zahtevnejša je namreč selitev v nasprotni smeri, torej iz asfalta na makadam.

“Lani smo imeli resnično veliko smole, zato bi rad letos predvsem zaključeval dirke. Lansko leto sta z Matejem začela z najboljšim časom na prvi hitrostni preizkušnji, nato pa je šlo vse navzdol. Letos se nadejava boljšega paketa in enostavno boljše sezone. Tiha želja ostaja prva zmaga v skupni razvrstitvi,” pravi Aljoša, ki ga že v petek in soboto čaka 150-kilometrski reli v Velenju. Tam bo na sporedu 11 hitrostnih preizkušenj, od tega pet že v petek.

“Vesel sem, da je že prvi reli dolg in da se bomo lahko kar dobro navozili. Lani mi je avtomobil odpovedal že pred prvo hitrostno preizkušnjo, zato traso relija poznam le nekoliko bolj splošno in ne v podrobnosti. Vsekakor ne pričakujem večjih težav s spoznavanjem trase. Konkurenca v državnem prvenstvu bo letos očitno zelo močna in številčna, dejanski krog favoritov pa bo izoblikoval po prvih dveh odpeljanih relijih,” ocenjuje Aljoša.