Težke obtožbe na račun zveze FIM: Marquezu in Rossiju so dovolili goljufati!

Avtor prispevka: , objavljeno 24. januarja 2020 .

Anthony West, nekdanji dirkač prvenstva Superbike, je po dveh prepovedih dirkanja zaradi dopinga tokrat znova udaril po zvezi FIM. Avstralski dirkač je lani, po sedmih letih sporov s FIM, katero je obtožil korupcije in podtikanj pozitivnih testov dopinga, zaključil dirkaško kariero. “Zaključil sem s tem športom! V življenju me nikoli več ne boste videli na motociklu,” je zapisal na svojem Facebook profilu.

Toda 37-letni Avstralec se je vendarle odločil podati na dirke brazilskega prvenstva Superbike, kar pa je bilo očitno sporno po mnenju FIM, kar so Westu sporočili v pismu, katerega je prav tako objavil na FB profilu. Pozvali so ga na zaslišanje pred disciplinsko komisijo, toda Westa je to tako razjezilo, da je močno udaril po zvezi, v njegovo osebno vojno, zaradi katere kateri pravi, da sovraži svoje življenje, pa je povlekel tudi svetovna prvaka razreda MotoGP, Valentina Rossija in Marca Marqueza, ki naj bi zmagovala po zaslugi goljufanja, katerega je zveza FIM dovolila.

“Marquezu so dovolili osvojiti prvenstvo Moto2 z zgoljufano motorno elektroniko,” je zapisal v svoji objavi, kjer je pojasnil, da naj bi komisarji na pritožbe moštva Toma Luthija, Marquezovega tekmeca za naslov, odgovorili, da “Španija potrebuje novega svetovnega prvaka. Sprejmi drugo mesto ali manj, sicer prihodnje leto tu ne boš več dirkal,” naj bi mu zagrozili.

Nedovoljene pomoči pa naj bi bil deležen tudi Valentino Rossi: “Rossiju so podarili vse naslove prvaka 500-kubičnega razreda, saj so mu dali posebne gume za vsako stezo. Gume so posebej za Rossija s helikopterjem pripeljali naravnost iz tovarne, tako da je lahko zmagoval. Vse kar vidite je zlagano in zrežirano,” je še dodal West, kateremu bi sicer septembra letos potekla prepoved dirkanja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish