Težave z Mercedesovimi motorji odpravljene

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2021 .

V moštvu Mercedes so pred zadnjimi dirkami sezone precej bolj optimistični glede možnosti Lewisa Hamiltona, ki vendarle verjetno ne bo potreboval novega pogonskega agregata in s tem povezanih kazenskih izgub štartnih mest.

Nemški proizvajalec se je po zadnji posodobitvi motorjev soočal z nezanesljivostjo le teh, tako v svojih, kakor tudi v dirkalnikih drugih moštev. Če je Hamilton na VN Turčije uporabil nov motor z notranjim izgorevanjem, je njegov moštveni kolega Valtteri Bottas na zadnjih nekaj dirkah uporabil kar tri dodatne, poleg treh dovoljenih. Finec je bil “žrtev” pogostih menjav, kot del procesa izboljšav motorjev, v petek pa je šef ekipe, Toto Wolff napovedal, da so težave očitno vendarle rešili in hkrati izključil možnost, da bi Mercedesova dirkača tudi v Mehiki menjala komponente pogonskega sklopa.

“Precej bolj smo zadovoljni, kar se tiče ene izmed težav, katero smo očitno rešili,” je povedal Wolff. “Nikoli ni primeren trenutek za kazen, saj je dan danes težko nazaj pridobiti mesta. Valtteri je v Turčiji dominiral, toda v Austinu je obtičal v prometu. Glede morebitne menjave se odločamo sproti, v Turčiji je zagotovo ne bomo potrebovali. Morda nam je ne bo potrebno odslužiti vse do konca sezone,” dodaja Avstrijec.

Tudi Hamilton upa, da bo sezono lahko dokončal s trenutno zalogo motorjev. “Verjamem, da so naši motorji močni in kolikor vem, verjamemo, da lahko sezono končamo brez novih komponent. Upam, da s tem ne bomo imeli težav.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish