Težave Raikkonenu zopet omejile priprave

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2014 .

Ferrarijev dirkač Kimi Raikkonen je na prvih dveh prostih treningih za VN Belgije v petek zopet izgubil dragocen čas za priprave na nadaljevanje konca tedna. Zopet mu je nagajal dirkalnik.

Fincu so na prvem treningu nagajale zavore, na popoldanskem treningu pa ni mogel opraviti simulacije dirke zaradi težav z električno napeljavo motorja.

“Za nami je še en težak dan, ki ga je zapletel niz težav, zaradi katerih smo izgubili dragocen čas na stezi. Zjutraj smo imeli težave z zavorami, ko smo jih rešili pa smo vendarle lahko dokončali zastavljen program prvega treninga,” je pojasnil Raikkonen, ki je v novih delih dirkalnika, katere je Ferrari pripravil za to dirko, videl kanček upanja. “Novi deli za to dirko se dobro obnesejo, toda šele ko bomo naredili primerjavo podatkov bomo videli, kakšen paket se najbolje obnese.”

Fernando Alonso v drugem Ferrariju ni imel nikakršnih težav in je oba treninga končal na tretjem mestu, le za dirkačema moštva Mercedes.

“Tu in v Monzi je zelo pomemben motor,” je dejal Španec. “Zavedamo se, da čarobna rešitev ne obstaja, toda vseeno bomo dirkalnik poskušali izboljšati v vseh pogledih. Ta se je danes obnašal tako, kot smo pričakovali po izvedenih simulacijah.”

Foto: ferrari