Težave Mercedese krive za odlog podpisa pogodbe s Hamiltonom

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2018 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je pojasnil, da je težaven začetek sezone kriv za to, da aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton še ni podpisal nove pogodbe z nemško ekipo. Britanec je šele minulo nedeljo v Bakuju prekinil niz šestih dirk brez zmage, pa še to na račun odstopa njegovega moštvenega kolega Valtterija Bottasa, ki je na dirki vodil, nato pa tri kroge pred koncem povozil ostanke dirkalnika, ki so prebodli njegovo gumo.

Hamilton je na račun zmage (in odstopa Bottasa, ki bi sicer vodil v prvenstvu) za štiri točke prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva, medtem pa moštvo Mercedes v konstruktorskem prvenstvu zaostaja za Ferrarijem, kar priča dejstvu, da Srebrne puščice niso več tako dominantne, kot v preteklih sezonah.

Wolff je dejal, da se v moštvu močno trudijo rešiti težave z ogrevanjem gum, zato pa tudi naj ne bi imeli časa za pogajanja o novi pogodbi s Hamiltonom. “Že nekaj dni ali tednov nismo govorili, saj se močno trudimo rešiti težave,” je povedal. “To je naša največja prioriteta.”

Zamik pa naj ne bi bil znak, da do podpisa morda niti ne bo prišlo, čeprav se potiho šušlja, da bi se moštvu lahko pridružil Daniel Ricciardo. “Dobro vemo, kaj pričakujemo drug od drugega v prihodnosti,” je poudaril Wolff. “Gre le za to, da najdemo čas, da sedemo skupaj za mizo.”

Tudi Hamilton pravi, da bo ostal zvest Mercedesu: “Popolnoma sem zvest Mercedesu. Načrtujem, da bom z moštvom ostal tudi v bodoče. S podpisom pa ne bi rad prehiteval. Jasno sem jim dal vedeti, da želim še naprej dirkati zanje, tudi oni pa so dali jasen znak, da želijo nadaljevati sodelovanje z mano, zato podaljšanje pogodbe ne bo težava.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish