Testni dirkač navdušen nad Ferrarijem

Avtor prispevka: , objavljeno 13. julija 2016 .

Mladi testni dirkač Ferrarija Charles Leclerc je imel priložnost na prvem od dveh testnih dnevov v Silverstonu zapeljati tudi trenutni dirkalnik ekipe Ferrari. Že kot otrok je sanjal o rdečem dirkalniku, sedaj pa so sanje zanj postale resničnost.

Zaradi tehničnih težav pri dirkalniku je lahko odpeljal samo 19 krogov, večino v dopoldanskem delu. »Kljub vsemu sem užival v vsaki sekundi na dirkališču.« Na žalost v popoldanskem delu  nismo mogli več veliko testirati, vendar je bil to zame krasen in poseben dan,« je bil zadovoljen Leclerc.

S časom 1.34:446  je bil na koncu vseeno četrti med enajstimi dirkači, ki so včeraj izvedli redne treninge.

»Že kot šestleten otrok je zame bil rdeči dirkalnik nekaj najlepšega. Komaj verjamem, da lahko danes kot osemnajstletnik sedim v pravem, aktualnem dirkalniku,« je bil presrečen Leclerc, ki je član Ferrari Driver Academy, kjer ekipa Ferrari spodbuja in skrbi za svoje mlade talente.

Pred tedni se je tudi izvedlo, da je ekipa Hass mladega dirkača izbrala kot svojega testnega dirkača v okviru petkovih treningov pred nedeljskimi dirkami. »Ob petkih bom moral zagotovo narediti veliko kilometrov, da se lahko preverijo vse nastavitve za tekočo dirko,« je zaključil Leclerc.

Testiranje se nadaljuje še danes, ko bo v okviru ekipe Ferrari testiranje izvajal Kimi Räikkönen.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish