Tech3 se razhaja z Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 22. februarja 2018 .

Iz moštva Tech3 prihaja udarna novica, da bo francosko moštvo v letošnji sezoni zadnjič uporabljalo Yamahine motocikle.

“Tech 3 je majhno podjetje, ki mora misliti tudi na prihodnost in tako pretehtati različne možnosti,” je pojasnil Poncharal. “Dali so nam ponudbo, ki vsebuje nekaj, kar smo čakali vse od naših začetkov in temu nismo mogli reči ne. Seveda pa bomo do zadnjega kroga zadnje dirke popolnoma predani sodelovanju z Yamaho.” Kot rečeno ni znano, iz katerega moštva je prišla ponudba, toda ugiba se, da gre za KTM, ki je pokazal zanimanje za Johanna Zarca, trenutnega dirkača ekipe Tech3 ali Suzuki, kjer si v sezoni 2019 želijo poltovarniške ekipe, podobno pa razmišljajo tudi pri Apriliji.

Pred uradnim razhodom z Yamaho je Poncharal razkril, da bi Yamaha dala podporo moštvu VR46 Valentina Rossija, toda kolikor je znano do zdaj, odločitev iz moštva Tech3 ne naznanja novega moštva v razredu MotoGP.

S tem se končuje 18-letno sodelovanje, katere motocikle bo ekipa uporabljala v prihodnji sezoni pa za zdaj še niso sporočili, je pa lastnik moštva Herve Poncharal razkril, da gre za ponudbo, ki so jo čakali vse od prihoda v razred MotoGP.

 

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish