Tech3: Rossijevo moštvo VR46 prioriteta Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 7. januarja 2018 .

Šef moštva Tech3, Herve Poncharal, je razkril, da bi njegova ekipa izgubila podporo Yamahe, če bi se Valentino Rossi, ki bo februarja dopolnil 39 let, odločil zaključiti dirkaško kariero in se preizkusiti v vlogi šefa moštva v razredu MotoGP.

Rossijeva pogodba s tovarniškim moštvom Yamahe poteče ob koncu letošnje sezone, če se odloči dirkaški kombinezon obesiti na klin pa naj bi stopil v vlogo šefa moštva. Njegovi ekipi VR46 že tekmujeta v razredu Moto2 in Moto3, šef Dorne, Carmelo Ezpeleta pa je dejal, da bi z veseljem v karavano najvišjega razreda motociklizma uvrstil tudi Rossijevo moštvo, čeprav velja teoretična omejitev 24 motociklov na štartni vrsti.

Devetkratni svetovni prvak že več let sodeluje z Yamaho, zato bi njegovo moštvo uživalo podporo proizvajalca iz Ivate, ki pa v navadi nima sodelovanja z več kot enim poltovarniškim moštvom. To bi pomenilo, da bi ob morebitnem prihodu Rossijevega moštva VR46 ekipa Tech3 izgubila Yamahino podporo: “O tem sem se pogovarjal z Yamaho in jih vprašal, če bi lahko na skrbeli za šest motociklov in dejali so, da ne, saj je to prevelik zalogaj,” je pojasnil Poncharal. “Zato je seveda sledilo logično vprašanje, katero moštvo bi bilo zanje pomembnejše, Tech3 ali VR46 in odgovorili so, da slednje, zato je položaj glede tega jasen.”

Vsa poltovarniška moštva imajo z Dorno do leta 2021 sklenjeno pogodbo, zaradi katere je za vstop novega moštva potrebno soglasje vseh obstoječih poltovarniških in neodvisnih moštev. “Z Dorno imamo od 2017 do 2021 podpisano pogodbo, ki novim moštvom onemogoča vstop v prvenstvo, razen če se združijo z obstoječimi,” je pojasnil Poncharal, ki dvomi, da bi se Rossi odločil za sodelovanje z drugo ekipo. Tudi sam Italijana ne bi želel za solastnika.

“Z njim nočem sodelovati. Morda bo lahko kupil moštvo Aspar, Avintia, LCR ali kako drugo neodvisno moštvo, toda mislim, da ga to ne zanima,” je povedal in dodal: “Če vstopa ne dovolimo vsi, se to ne bo zgodilo pred sezono 2022.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish