Tech3 ali Petronas SRT: Lahko letos poltovarniško moštvo postane prvak v MotoGP?

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2021 .

Herve Poncharal, šef ekipe Tech3 meni, da lahko poltovarniško, oziroma satelitsko moštvo letos osvoji naslov svetovnega prvaka, saj so skoraj vsi motocikli enaki tovarniškim.

Lani so poltovarniška moštva zabeležila kar osem zmag na štirinajstih dirkah, dve od teh je slavilo prav moštvo Tech3, za katero sta to bili prvi zmagi v razredu MotoGP. Letos bodo vsi poltovarniški dirkači, razen dirkačev Avintie in Franca Morbidellija pri Petronas Yamahi, sedeli na tovarniško podprtih motociklih, Poncharal pa meni, da bi lahko videli zmago katerega izmed njih. “Po pravici povedano ja,” je odgovoril na vprašanje o tem, če lahko netovariško moštvo osvoji končno zmago. “Skoraj vsi dirkači satelitskih ekip imajo enake motocikle, kot tovarniški, enako podporo in enako hitrost razvoja. Že lani smo videli, da smo zmagali na več dirkah, kot naše tovarniško moštvo. Glede na dogodke v Jerezu in Avstriji bi na koncu lahko bili celo najvišje uvrščeno moštvo na KTM-ovih motorjih.

Danilo Petrucci bi z ekipo Tech3 lahko posegel tudi po najvišjih rezultatih.

Pri Yamahi je bilo najboljše Yamahino moštvo Petronas SRT, zato mislim, da ima poltovarniško moštvo vsaj na papirju možnost, da zmaguje na dirkah in na koncu osvoji naslov. To dovoljujejo tehnična pravila in naši dirkači, ter proizvajalci sami, ki verjamejo v svoje satelitske ekipe.”

Tech3 se kljub dvema zmagama zaveda, da se letos vse začenja znova. “Začenjamo od začetka. Štartna vrsta je izredno izenačena, kakor tudi motorji in dirkači in težko je napovedati, kdo bo zmagal na prvi dirki, kaj šele, kdo bo na koncu svetovni prvak. Prvenstvu je zelo odprto. Skoraj vsi na štartni vrsti lahko zmagajo na kakšni dirki in kar nekaj jih lahko na koncu osvoji naslov prvaka,” je še dodal Poncharal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish