Tech 3: Želeli smo več podpore s strani Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2018 .

Šef moštva Tech 3, Herve Poncharal je razkril, da je bil glavni razlog za prekinitev sodelovanja z Yamaho ta, da tovarniško moštvo ni ponudilo več podpore Johannu Zarcu. Francoz je v lanski sezoni kar dvakrat stopil na zmagovalni oder in večkrat dirke končal pred dirkačema tovarniškega moštva, Valentinom Rossijem in Maverickom vinalesom, sezono pa je končal na šestem mestu, zato je Poncharal upal, da bo Johann postal del tovarniške ekipe. A Zarco bo tudi letos dirkal na leto dni starejšem motociklu, kot tovarniška dirkača.

“Ob koncu lanske sezone je Johann na zadnjih dveh dirkah dvakrat stal na odru za zmagovalce, pri čemer je v Valenciji skoraj zmagal,” je dejal Poncharal. “Vsi smo pričakovali, da bo Yamaha Johanna podprla tako, kot Honda podpira Cala Crutchlowa, ali Ducati Danila Petruccija. Toda tega nismo bili deležni. Vseeno pa smo na testiranjih v Dohi pokazali, da nam Yamaha nudi veliko podpore in dober motocikel, kar nam omogoča, da smo na vrhu razpredelnice časov. Kot satelitsko moštvo vedno želiš kaj več, vedno želiš biti bližje tovarniškim dirkačem. Nova prvila so pomagala poltovarniškim ekipam ujeti vodilne, toda za zmage je potreben še tisti zadnji kanček.

Na neki točki v karieri in življenju potrebuješ nov izziv. Z Yamaho smo bili zadovoljni, vse je bilo jasno in dobro, toda včasih je dobro najti nov izziv. Ne bom rekel, da smo spali, toda potrebovali smo nekaj, kar nam je dalo občutek, da smo deset let mlajši,” je dodal Poncharal, ki je dodal da se veseli tega, da bo njegovo moštvo postalo uradno KTM-ovo “junior” moštvo, s katerim bodo v razredu MotoGP debitirali mladi dirkači iz Red Bullovega programa mladih dirkačev, od njih pa jih bo pot vodila v tovarniško moštvo KTM.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish