Tech 3 v Argentini cilja na prve letošnje točke

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2019 .

V moštvu Tech 3 na drugi dirki sezone želijo prve letošnje točke. Francosko moštvo je pred letošnjo postalo satelitsko moštvo KTM-a potem, ko je ob koncu lanske končalo dolgoletno sodelovanje z Yamaho. Na prvi letošnji dirki v Katarju so imeli precej težav in oba dirkača sta končala izven mest, ki prinašajo točke. Miguel Oliveira je po obetajočem začetku končal na sedemnajstem mestu, Hafizh Syahrin pa na dvajsetem. To se jim je nazadnje pripetilo na lanski dirki na Phillip Islandu, kar je bil tudi edini tak primer v zadnjih dveh sezonah.

“Prva letošnja dirka je bila za nas zelo zanimiva. Videli smo solidno dirko obeh naših dirkačev. Miguel je bil zelo dober v prvem delu nato pa imel v zadnjih sedmih, osmih krogih nekaj težav, kar pa je del učenja v njegovi prvi sezoni. Nekoliko več težav je imel Hafizh,” je pred dirkaškim vikendom v Argentini dejal vodja moštva Herve Poncharal.

Lanskoletna dirka je postregla z zelo zanimivimi obračuni, kjer je bil do konca v igri za zmago tudi zdaj že nekdanji dirkač francoskega moštva Johann Zarco.

“Na lansko dirko nas vežejo zelo lepi spomini, saj sta oba dirkača dosegla zelo dober rezultat. Zarco se je celo do zadnjega zavoja boril za zmago, kljub temu pa na koncu zaključil na odličnem drugem mestu, Hafizh je z devetim mestom dopolnil uspeh.”

Kljub preteklim uspehom pa Poncharal ostaja zelo previden z napovedmi za prihajajoči vikend. Bolj kot na uvrstitev med najboljšo peterico, tokrat cilja na osvojitev prvih točk v sezoni.

“V Katarju smo lahko ugotovili, da je letos konkurenca izredno skupaj. Trenutno smo še v procesu učenja in ne tam, kjer bi lahko napadali uvrstitev med pet najboljših. Tako je cilj za nedeljo uvrstitev obeh naših dirkačev med dobitnike točk ter upati, da bosta skupaj s Polom in Johannom pomagala pri napredku celotnega KTM-ovega paketa.”

Precej lepe spomine na to dirkališče ima Oliveira, ki je v zadnjih dveh sezonah razreda Moto 2 tu vselej stal na odru za zmagovalce.

“Dirkališče zelo dobro poznam in mi je zelo ljubo. Cilj tokrat mora biti uvrstitev med dobitnike točk.”