Te štiri zgodovinske dirke F1 so za gledalce nedotakljive

Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2021 .

Formula 1 je razkrila štiri zgodovinske dirke, ki so po mnenju gledalcev nedotakljive. Nedavna anketa, ki jo je Formula 1 izvedla med gledalci po vsem svetu, je pokazala, da štiri izmed najstarejših dirk na koledarju tudi najbolj priljubljene.

“Monako, Spa, Silverstone in Monza so najbolj priljubljene dirke med gledalci vseh starosti, skoraj ne glede na to, kako dolgo spremljajo Formulo 1,” je razkril James Allen, predsednik Motorsport Network, ki je anekto izvajal.

“Anketo smo izvedli v 2015 ter 2017 in veliko vprašanj je bilo enakih v vseh treh anketah, tako da smo lažje primerjali mnenja. Zanimivo je, da se v pogledu najbolj priljubljenih dirk ni veliko spremenilo.”

Čeprav lani dirk na Japonskem in Braziliji ni bilo, sta ti dve preizkušnji naslednji na seznamu najbolj priljubljenih, Nemčija, ki se je poslovila od Formule 1, pa je sedma najbolj priljubljena. Avstralija kljub dvoletni odsotnosti drži osmo mesto, medtem ko so se na dnu seznama znašli dirki za VN Kitajske in Rusije. Zanimivo pa najmanj podpore uživata dirki v ameriškem Miamiju in Savdski Arabiji, kjer Formula 1 sploh še ni dirkala.

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj