Tatovi Humarju “ukradli” nastop na San Remu

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2015 .

Potem ko so jima nepridipravi vlomili v trening vozilo in iz njega vzeli precej opreme in tudi polovico zapiskov s hitrostnih preizkušenj relija San Remo, sta morala slovenska prvaka v reliju Aleks Humar in Florjan Rus nastop na italijanski klasiki odpovedati.

Slovenska državna prvaka v reliju bi morala ta konec tedna nastopiti na slavnem reliju San Remo, ki je bil desetletja klasika tudi svetovnega prvenstva v reliju. Dirka je bila letos druga preizkušnja pokala Renault Clio R3T, v katerem se z novim avtomobilom Aleks Humar in Florjan Rus želita letos dokazati tudi v močni mednarodni konkurenci.
Slovenska posadka je v San Remu že opravila prvi del popisa tekmovalne proge. V torek zvečer sta svoje zasebno vozilo za ogled proge parkirala in se odpravila na večerjo. Ko sta se po njej hotela podati še na ogled nočne 46-kilometrske hitrostne preizkušnje, sta opazila, da so v njun avtomobil vlomili nepridipravi.

Odnesli so jima ves denar, ki je ostal v vozilu, poleg tega pa še sistem interfonov s slušalkami, celotne zapiske prvega dela relija in še nekaj opreme. Ker sta morala biti Humar in Rus naslednji dan na policijski postaji, v tem času pa je bil uradni termin za drugi del popisa proge, sta svoj nastop na reliju San Remo morala odpovedati.