Tatiana Calderon testna dirkačica ekipe Sauber

Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2018 .
Kolumbijska voznica serije GP3 bo letos prvič testirala dirkalnik Formule 1 so sporočili iz ekipe Sauber pri kateri ima kolumbijka vlogo testne voznice. Štiriindvajsetletna dirkačica je testna voznica švicarske ekipe že od lanske sezone, s tem, da je bilo njeno delo v lanski sezoni omejeno samo na delo v simulatorju, letos pa bo imela priložnost preizkusiti tudi pravi dirkalnik Formule 1. Natančne podrobnosti njene letošnje vlogo sicer še niso dokončno določene. Kot so sporočili iz ekipe bo kolumbijka v letošnji sezoni (med dirkaškimi vikendi) opravljala delo v simulatorju, ter ob tem sodelovala z inženirji.
“Testirala bom dirkalnik Formule 1, sicer dirkalnik iz lanske sezone. Podrobnosti o tem še niso dokončno dogovorjene. Vse je na meni, da pokažem ekipi, da lahko storim še veliko korakov naprej. Želim se čim bolj dokazati, saj bodo s tem številna vrata ostala odprta.”

Tako bo v letošnji sezoni morala usklajevati kar dve vlogi – vlogo testne dirkačice pri ekipi Sauber in nastopanje v seriji GP3 v kateri že tretjo sezono zapored nastopa z ekipo Jenzer Motorsport team in je lani končala kot osemnajsta v skupnem seštevku. Na prvih predsezonskih testiranjih serije GP3 je na dirkališču Paul Ricard dosegla peti čas.

Vodja ekipe Sauber Frederic Vasseur je dejal:
“Zelo smo zadovoljni, da nadaljujemo to sodelovanje s Tatiano Calderon kot našo testno voznico. Je zelo delovna oseba, ki je ekipo prepričala s svojo predanostjo. V lanski sezoni je zelo napredovala, zato se zelo veselimo nadaljevanja sodelovanja z njo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish