Symonds presenečen nad prednostjo Mercedesa

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2015 .

Pri Williamsu so lansko sezono končali zelo močno, tik za Mercedesom, a letos se vse skupaj začenja znova. Po zimskih testiranjih je že jasno, da bodo zopet zelo močni, nekje na nivoju Ferrarija in Mercedesa, a slednji so po besedah Pata Symondsa še vseeno precej spredaj: “Pričakoval sem, da bodo pri Mercedesu močni, a ne, da bodo tako zelo spredaj. Njihovi časi krogov so bili enostavno fenomenalni. Naš zaostanek je nekje na lanskem nivoju, kot smo ga imeli ob koncu sezone.

Vsekakor nismo na slabi izhodiščni točki, a za to kje v resnici smo, bo potrebno počakati do Kitajske ali Bahrajna. Melbourne še nikoli ni dal realne slike. Imamo dober dirkalnik, na katerem smo trdo delali in glede na lani napredovali. Morda pa jih bomo končno lahko premagali.”

Omeniti velja, da so pri Mercedesu vozili z mehkejšimi pnevmatikami nekje na nivoju ostalih ekip, ko so bile na super mehkih, torej naj bi bila razlika 0,2 sekunde na krog. Torej to ni tako zelo veliko, da jih ostali ne bi mogli ujeti, tako verjame tudi Symonds: “Vsi imamo kakšne manjše težave, ki jih še moramo odpraviti. Vedno želimo predvideti težave in jih zaobiti, vendar vedno to ne gre. Vsekakor bomo delali tako kot lani, saj verjamem, da delamo v pravi smeri. Imamo še veliko področij na katerih se lahko izboljšamo, velik potencial in zaradi tega sem prepričan, da bomo naredili še velik korak naprej.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish