Svetovni prvak MotoGP Fabio Quartararo bo testiral Mercedesov F1 dirkalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 25. julija 2022 .

Aktualni svetovni prvak motociklističnega prvenstva MotoGP, Fabio Quartararo, bo ob koncu sezone preizkusil dirkalnik moštva Mercedes. Francoz, sicer dirkač Yamahe, je bil gost moštva Mercedes na dirki Formule 1 za VN Francije, kjer je že sedel v dirkalnik Georgea Russella, toda le za fotografijo, katero je na svojem instagram profilu pospremil s šaljivim zapisom, “danes bom jaz vozil”.

Quartararo je že pred časom izrazil željo, da bi preizkusil dirkalnik Formule 1, želja pa se mu bo, tako trdi F1 novinar Sky Sports, Ted Kravitz, uresničila po koncu sezone, medtem ko je Fabio kolegom pri DAZN zaupal, da se trudijo pripraviti testiranje. “Delamo na tem, da bi vozil dirkalnik Formule 1 ob koncu sezone. Formula 1 je povsem drug svet, kot MotoGP, vendar mi je zelo všeč in upam, da mi nekega dne uspe sesti v dirkalnik,” je povedal Francoz.

Lewis Hamilton in Valentino Rossi sta v Valencii 2009 zamenjala svoja dirkalnika F1 in MotoGP

Vodilni v točkovanju prvenstva MotoGP velja za velikega pristaša Lewisa Hamiltona, če se testiranje dirkalnika uresniči, bo po Valentinu Rossiju postal drugi dirkač Yamahe v štirih letih, ki bo vozil Mercedesov dirkalnik Formule 1. Rossi je v 2009 v Valenciji svojo Yamaho M1 prepustil v roke Hamiltonu, sam pa je vozil Britančev dirkalnik W08.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish