Suzukija presenetljivo oba v prvi vrsti

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2015 .

Suzukijev dirkač Aleix Espargaro bo jutri na dirki v Barceloni štartal z najboljšega štartnega položaja, za njim pa se bo v lov na točke in morebitno zmago podal njegov moštveni kolega Maverick Vinales, zaovratnik pa jima ob iz prve štartne vrste dihal Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo je bil prvi dirkač, ki je v vlažnih pogojih postavil čas 1:41.008. Tega sta kmalu izboljšala Espargaro in Marc Marquez. Španec je krog odpeljal z 1:40.794. Ko je aktualni prvak zaključil svoj hitri krog je Lorenzo zapeljal v bokse, kjer je presedlal na drugi motocikel z novimi gumami, s katerimi se je zavihtel na vrh časovnic s časom 1:40.646, nato pa se je vrnil v bokse po prvi motor, na katerega so mehaniki nadeli še en nov komplet gum.

Espargaro se je še zadnjič podal na stezo in krog odpeljal s časom 1:40.546, s čimer je izboljšal rekord steze. Na drugo mesto se je zavihtel Vinales, Lorenzov zadnji poizkus pa ni bil dovolj dober, da bi ugnal Suzukijeva dirkača. Za njima je zaostal za 0.1 sekunde.

Četrti je bil Marquez, peti pa Andrea Dovizioso. Šesto mesto je osvojil Dani Pedrosa, ki je tvegal in v zadnjih minutah čakal v garaži, za njim pa bo dirko začel Valentino Rossi, vodil ni v skupnem seštevku prvenstva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish