Suzuki v naslednji sezoni še brez satelitskega moštva

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2019 .

Vodja moštva Suzuki Davide Brivio je priznal, da njegovo moštvo v naslednji sezoni najverjetneje še ne bo imelo svojega satelitskega moštva.

Ni skrivnost, da pri Suzukiju iščejo moštvo, ki bi bilo pripravljeno uporabljati njihova motocikla: Blizu tega so bili že v lasnki sezoni, ko so potekali pogovori z moštvom Marc VDS, preden se je belgijsko moštvo odločilo zapustiti razred MotoGP. Brivio naj bi se sicer že dogovarjal z enim izmed moštev o možnosti sodelovanja, vendar pa so se zadeve zavlekle v pogovoru z vodilnimi možmi Suzukija,

“Satelitskega moštva v prihodnji sezoni najverjetneje še ne bomo imeli. Smo sicer v pogovoru z enim izmed moštev, vendar pa je za končno odločitev potrebno uskladiti še veliko stvari. Zadeva poteka zelo počasi.”

Poleg tega pa Suzukiju ne gre na roko niti dejstvo, da so skoraj vsa neodvisna moštva močno povezana s svojimi proizvajalci. Edina logična rešitev zanje predstavlja moštvo Avintia, ki je lani podaljšalo svoje sodelovanje z Ducatijem vsaj do konca sezone 2020. Med proizvajalci motociklom tako poleg Suzukija brez svojega satelitskega moštva ostaja le še Aprilia, kjer pa se trenutno raje samostojno osredotočajo na razvoj.

Na štartni vrsti sta sicer še na voljo dve mesti za novo potencialno novo moštvo, vendar pa sta ti rezervirani za moštvo Valentina Rossija VR46, ko se bo le ta upokojil.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish