Suzuki v Katarju preizkuša tudi motor za sezono 2022

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2021 .

Testni dirkač moštva Suzuki, Sylvain Guintoli je razkril, da proizvajalec iz Hamamatsuja te dni v Katarju preizkuša novo šasijo in nihajne vilice za letošnji motocikel, med novostmi za letos pa preizkušajo tudi pogonski agregat za sezono 2022.

“Takoj smo začeli preizkušati veliko novosti,” je v soboto pojasnil Guintoli. “Imamo tudi nov pogonski agregat, katerega pripravljamo za naslednjo sezono, medtem pa preizkušamo nove dele šasije za letošnji motocikel. Že prvi dan smo opravili veliko dela, kar je precej zanimivo. Na motorju nisem bil pet mesecev, kar vsekakor občutim v mišicah.

Čeprav je trenutni paket dober, ga poskušamo izboljšati. Predvsem imamo nizko najvišjo hitrost, kar poskušamo popraviti. Motor je že zdaj dober, zato razlika ne bo zelo velika.”

Guintoli je pojasnil, da so se pri Suzukiju odločili, da z razvojem motorja za 2022 kljub le petim dnem zimskih testiranj nadaljujejo zaradi nepredvidljive situacije glede pandemije virusa Covid-19, zaradi katerega na primer moštva, razen Aprilie in KTM-a, v letošnji sezoni niso smela razvijati novih pogonskih agregatov. “Letos morajo biti pogonski agregati enaki, kot lani, kar nam omogoča razvoj za sezono 2022. To je pametna poteza, glede na nepredvidljivo situacijo glede Covida,” meni Guintoli.

Pri Suzukiju ne želijo ponoviti napake pri izbiri pogonskega agregata, katero so storili v 2017, ko je Andrea Iannone pred začetkom sezone izbral napačno verzijo, moštvo, ki je prvo sezono nastopalo brez koncesij, ki bi jim omogočale razvoj med sezono, pa se je do konca leta soočalo z velikimi težavami.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish