Suzuki resno razmišlja o satelitski ekipi

Avtor prispevka: , objavljeno 28. februarja 2018 .

Vodja ekipe Suzuki Davide Brivio je nedavno dejal, da si v naslednji sezoni želijo imeti svojo satelitsko ekipo. Po slabi lanski sezoni v kateri se ekipi niti enkrat ni uspelo uspelo uvrstiti na zmagovalni oder so pri Suzukiju kot enega glavnih razlogov za ta neuspeh navedli to da niso imeli satelitske ekipe, s pomočjo katere bi lahko bolje razvijali svoj motor.

Ekipa se že dolgo spogleduje s tem, da bi imeli svoje poltovarniško moštvo in velika verjetnost je, da jo bodo v sezoni 2019 tudi imeli. Potem ko se zdi da bosta ekipi Angel Nieto in Avintia postali satelitski ekipi Yamahe se kot glavna možnost Suzukiju ponuja moštvo Marc VDS, ki trenutno sodeluje s Hondo.

“Naš glavni cilj za naslednjo sezono je imeti svojo satelitsko ekipo. Ta bi naši ekipi zelo pomagala, saj bi tako imeli veliko več podatkov, ter bi lahko tako bolje razvijali svoj motocikel,” je dejal Brivio.

Suzuki, Aprilia in KTM so trenutno brez svojih satelitskih ekip. Dorni pa je v interesu, da bi vseh šest proizvajalcev imelo svoje satelitske ekipe. V zadnjem času se vse več govori, da ekipa Tech 3 v prihodnji sezoni postala satelitska ekipa ekipi KTM, tako pa ostane vprašanje s kom bo sodelovala ekipa Marc VDS.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish