Suzuki predstavil nespremenjene moštvene barve

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2019 .

Moštvo Suzuki je v spletni predstavitvi svojega moštva pokazalo večinoma nespremenjeno barvno shemo svojih motociklov, na katerih bosta dirkala Alex Rins in Joan Mir. Od lanskih barv se motorja ločita po nekoliko večjih rumenih in sivih elementih na boku in prednjem delu motociklov.

Mir bo po lanski sezoni v razredu Moto2 letos v moštvu zamenjal Italijana Andreo Iannoneja, za Rinsa pa bo letošnja sezona njegova tretja s Suzukijem. Po lanskih treh stopničkah z zadnjih štirih dirk sezone, letos Rins ciljanekoliko višje. “Prvi cilj letos je, da sestavimo konkurenčen, zmagovalen motocikel,” je povedal. “Ves čas moramo zbirati izkušnje, toda mislim, da smo zdaj pripravljeni na zmago. Že lani smo imeli dober paket, saj nam je uspelo sestaviti dober motocikel, letos pa smo poskušali motor še izboljšati na vseh področjih: na zaviranju, pospeševanjih ter pri končni hitrosti.”

Suzuki je zadnjo zmago v razredu MotoGP slavil leta 2016, ko je Maverick Vinales premagal vse tekmece na dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu. Mir pa si želi posnemati Vinalesa in Rinsa, ki sta tako kot on sam v MotoGP napredovala po eni sami sezoni v srednjem razredu.

“Realno je letošnji cilj, da se postopoma izboljšujem. V Katarju bi radi začeli z dobro predstavo, leto pa bi radi zaključili tako, da bi bili iz dirke v dirko boljši,” je povedal Mira. “Navaditi se moram na motor, moštvo ter na tekmovalni razred, ter nato zmanjševati razliko do dirkačev v ospredju. To je najpomembnejše,” je dodal 21-letni Španec.

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish