Suzuki potrdil prihod Joana Mira

Avtor prispevka: , objavljeno 12. junija 2018 .

Moštvo suzuki je potrdilo govorice, da se jim bo v prihodnji sezoni, namesto Andree Iannoneja, pridružil 20-letni Joan M‏ir, ki letos v razredu Moto2 nastopa za moštvo Marc VDS. Mir bo pri Suzukiju dirkal vsaj do konca sezone 2020, v sosednji garaži pa ostaja Alex Rins. “Joan Mir je star šele 20 let pa je že svetovni prvak z lanskimi desetimi zmagami,” je povedal šef moštva Suzuki, Davide Brivio.

Mir je nase opozoril lani, ko je v svoji drugi sezoni v razredu Moto3 z desetimi zmagai postal svetovni prvak, letos pa se je hitro prilagodil srednjemu razredu svetovnega prvenstva. Imel je podpisano celo predpogodbo s tovarniškim moštvom Honde za sezono 2019, a Honda ni izkoristila “predkupne” pravice, saj so se odločili za usluge Jorgeja Lorenza, Suzuki, ki je lovil slednjega, pa je takoj zagrabil priložnost in podpisal z Mirom, ki bo tako postal tretji novinec v moštvu, po njihovi vrnitvi v MotoGP.

Zadnji dirkač, ki mu je uspelo zmagati s Suzukijem pa je še vedno Maverick Vinales, ki zdaj nastopa za tovarniško ekipo Yamahe, in sicer leta 2016 v Silverstonu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish