Suzuki lahko poseže po zmagi

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2018 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez meni, da so v moštvu Suzukija letos sposobni poseči tudi po zmagah, potem ko so na prvih dveh prostih treningih v Katarju pokazali dobro formo. Suzuki je po zmagi, ki jim jo je v sezoni 2016 pridirkal Maverick vinales, lani nazadoval, delno tudi zaradi menjave obeh dirkačev. Toda pred letošnjo sezono sta Andrea Iannone in predvsem Alex Rins pokazala boljšo formo, saj je bil slednji v petek tretji najhitrejši. Iannone je bil peti, pred tovarniškima dirkačema Honde in Yamahe.

Marquez, ki je bil v petek šesti, je povedal: “Letos so pripravljeni na stopničke in tudi zmage. Vozil sem za Rinsom in videti je bil hiter, tako da bomo morali biti pozorni tudi nanj.”

Kar pa se tiče forme Honde je Španec dejal, da je prvi dan na dirkališču Losail potrdil, da ima Japonski proizvajalec na tej stezi še vedno težave, za zmago pa je favorit Andrea Dovizioso, ki je bil najhitrejši na obeh treningih.

“Ducatiji so hitri,” je povedal. “Favorit je zagotovo Dovizioso, ki je v Katarju vedno hiter, ne le lani, ampak tudi predlani in leto prej. Dovizioso in Lorenzo, pa tudi Danilo Petrucci so bili dobri na testiranjih in imajo prednost.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish