Suzuki je letos močnejši za 30 konjskih moči

Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2022 .

Jacka Millerja zanima, kako se bo na prvi dirki MotoGP sezone 2022 izkazal Suzuki, ki je po ocenah Avstralca letos z novim pogonskim agregatom pridobil 30 konjskih moči.

Suzuki je v preteklih sezonah za tekmeci po navadi zaostajal pri kočni hitrosti, toda Alex Rins je na petkovih prostih treningih v Katarju na merjenju končne hitrosti dosegel 355.2 km/h, pri pospeševanju na startno – ciljni ravnini pa je bil v neposrednem dvoboju z dirkači Ducatijev hitrejši, s čimer je pokazal, da Suzuki letos piše drugačno zgodbo. “Zanima me, kako se bo nov Suzukijem motocikel izkazal na dirki,” je dejal tovarniški dirkač Ducatija, Miller.

Jack Miller ocenjuje, da je Suzukijev letošnji pogonski agregat pridobil okrog 30 konjskih moči.

“Kot kaže so pridobili na moči, po mojem mnenju okrog 30 konjskih moči, saj sta (Joana) Mira lani že pred ciljno črto prehitela dva Ducatija. V petek pa sem videl, da je Rins prehitel (Fabia) Di Giannantonia pred prvim ovinkom, kar pomeni, da imajo letos močnejši motor. Suzuki je bil ponavadi dober z gumami in zanimivo bo videti, kaj se zgodi, če na stezo preko gum prenesejo 30 konjskih moči več.”

Miller pravi, da večja moč pomeni tudi večjo porabo goriva. “Motor ne more biti močnejši, brez da bi porabil več goriva, zato bo zanimiva tudi ta plat.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj