Sutil razmišlja o WEC-u in Haasu

Adrian Sutil
Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2014 .

Adrian Sutil je potrdil, da bi lahko v prihajajoči sezoni dirkal v prvenstvu WEC (World Endurance Championship), zanima pa ga tudi nova ekipa formule ena Haas F1 Team, ki bo debitirala leta 2016. Naj spomnimo, da je Sutil letos dirkal za Sauber, a izgubil sedež v švicarski ekipi, ko je ta zamenjala dirkaško zasedbo z Marcusom Ericssonom in Felipejem Nasrjem.

Sutil sicer na svojo prihodnost gleda sproščeno: “Veliko je priložnosti, saj ni nujno, da dirkam ravno v formuli ena. Moj plan je, da pogledam po vseh priložnostih, tako sem odprt za vse možnosti. Zanimiv mi je Haas, morda pa bom prestopil celo v WEC. Vsi namreč pozitivno govorijo o tem prvenstvu, dirkalniki so hitri in morda celo zelo podobni formuli ena. Vsekakor pa si želim dirkati na 24 ur Le Mansa, vsaj enkrat v karieri. Veliko dirkačev F1 je to naredilo in vsi so bili zadovoljni.”

Sicer je Sutil dirkal na več kot 100 velikih nagradah, pri tem osvojil 124 točk svetovnega prvenstva. Svoj debi v F1 je sicer doživel leta 2007, najboljši rezultat pa je dosegel leta 2009, ko je končal na četrtem mestu na VN Italije, z ekipo Force India.

Foto: Force India

0 0 glasovi
Oceni komentar
52 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish