Sutil priznal napako

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2014 .

Adrian Sutil je priznal napako na prvem dnevu testiranj v Jerezu, kjer je izgubil nadzor nad zadnjim delom dirkalnika. Nemec je bil sicer z dirkalnikom C33 že v petintridesetem krogu, a prišel le do sedmega zavoja, kjer je trčil v zid na notranji strani steze in tako poškodoval nos dirkalnika, ter prednje vzmetenje.

Adrian je takole komentiral pripetljaj: »Z novimi dirkalniki je zelo težko voziti ob nizkih temperaturah. Kombinacija hladnega motorja in pnevmatik, ter hladnega turbo pomnilnika je navora precej manj in sam sem ravno ob tem izgubil nadzor nad dirkalnikom. Na srečo smo zamenjali le nos dirkalnika, ter popravili vzmetenje. Vse se je dalo torej popraviti, zato bomo jutri zopet vozili.«

Letošnja pravila na novo omogočajo tudi zaviranje preko zajle za zadnja kolesa, kar je po besedah Nemca še toliko težje: »Verjetno ste opazili, da sem danes skoraj v vseh vstopih v zavoje blokiral kolesa. Kadilo se je skoraj povsod, zaradi česar sem porabil kar nekaj kompletov pnevmatik. To bomo jutri poiuzkušali popraviti, a pred inženirji je veliko dela.« Za konec je Sutil dejal, da so z 94 odpeljanimi krogi zadovoljni, a čaka jih seveda še veliko dela.