Sutil na zagovor h komisarjem

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2013 .

 

Adrian Sutil se je po tretjem prostem treningu moral zglasiti pri komisarjih. Charlie Whiting je pred zadnjim treningom ekipam izdal obvestilo, da vodstvo dirke zaradi tehničnih težav ne more onesposobiti gibljivega zadnjega krilca DRS na dirkalnikih, kakor je to v stalni praksi, ko pride do rumenih zastav, ali dežja, kot smo že poročali.

Nekje na polovici prostega treninga je v Melbournu začelo deževati, vodstvo dirke pa je ekipe in dirkače obvestilo, da uporaba DRS ni dovoljena. Toda ker zaradi tehničnih težav niso mogli onesposobiti uporabe krilca, je bilo na dirkačih, da sistema takrat ne uporabljajo.

Sutil je v zadnjih minutah treninga kljub temu aktiviral krilce, zato pa si je zaslužil pogovor s komisarji. Ti se na koncu niso odločili za kazen, saj moštvo Force Indie sporočila o prepovedi DRS ni prejelo, ker jim je v tistem trenutku zmanjkalo električne energije.

Dejstvo, da FIA ne more onesposobiti uporabe gibljivega zadnjega krilca, odpira široke možnosti, da bodo komisarji jutri imeli obilico dela z nadziranjem in morebitnim kaznovanjem kršiteljev.