Sutil dvomi v prihodnost ekipe Sauber

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2014 .

Adrian Sutil ne verjame, da bo moštvo Sauber tekmovalo v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva formule ena. Nemec se je moštvu pridružil ob začetku letošnje sezone, v prihodnji sezoni pa ga bo zamenjal Felipe Nasr. Sutil je na novinarski konferenci pred VN Brazilije sicer namignil, da je s švicarsko ekipo imel sklenjeno dvoletno pogodbo.

“Vsekakor se moramo pogovoriti o nekaterih stvareh,” je dejal. “Potrdili so dva dirkača, toda to ne pomeni, da bosta tudi dirkala, niti to ne pomeni, da bo ekipa tekmovala.

Od prejšnjega konca tedna se tako ni spremenilo nič. Gre le za napoved, sam pa se moram zdaj pogovoriti z nekaterimi in razčistiti nekaj stvari.”

Nasr je bil sicer Williamsov testni dirkač, njegov prestop pa je podprl tudi Felipe Massa, stalni dirkač Williamsa, ki je prav tako podvomil v prihodnost moštva. “Želim mu vse najboljše,” je dejal Massa. “Sauber ni v najboljšem stanju, zato ne vem, kako bo prihodnjo sezono z njegovim novim moštvom. Ne vem, kako konkurenčni bi lahko bili, glede na to, da so očitno v krizi. Želim mu veliko sreče in upam, da bo njegova prva izkušnja s formulo ena pozitivna in da bo v njej ostal dolgo časa, ne le nekaj let.”

Sutil, ki je tako ostal brez dirkaškega sedeža, pa nekoliko dvomi, da mu bo za prihodnjo sezono uspelo najti drug dirkaški sedež. “Zaenkrat še ne vem. Morda mi bo uspelo. Formula ena je nepredvidljiva. Kot sem dejal, moram najprej razrešiti nekaj stvari, ostalo pa mora povedati ekipa (Sauber).

Foto: Sauber