Šuster znova razjezil dirkače

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2013 .

 

Zveza za avtošport Aš2005 je znova razjezila slovenske dirkače, njihove sovoznike in marsikaterega ljubitelja relija. Jabolko spora je nastop na reliju Santa Domenica, za katerega direktor zveze Dagmar Šuster dirkačem ni izdal dovoljenja za nastop.

“Rally ni vpisan v Koledar FIa oz. v Nacionalni koledar HAKS, razen tega je na rallyu dovoljen nastop voznikom brez licenc. To je v nasprotju s predpisi FIA, AŠ2005 in drugimi predpisi v Republiki Sloveniji,” piše v obvestilu dirkačem, ki je objavljeno na uradni spletni strani zveze AŠ2005.

Razjarjeni dirkači so že pozvali k nepokorščini. “Vsem nosilcem licenc AS2005! Zdej pa dejmo stopit skupaj, gremo na Santo brez dovoljenj in bomo drug let gledal DP v rallyu s cca 15 avtomobili, ki ga pac ne bo,” je svojem Facebook profilu zapisal eden izmed njih.

Toda Šuster je morebitnim kršiteljem v obvestilu zabičal: “Vsak morebiten nastop brez soglasja bo sankcioniran.”

Kakšna bi bila morebitna kazen za nastop brez dovoljenja lahko le ugibamo. O sankcijah v takšnem primeru odloča disciplinska komisija, ki pa kršiteljem lahko izreče celo dolgoročno prepoved nastopanja.

Ob tem pa se porajata vprašanji, ali si naši dirkači upajo stopiti skupaj in se upreti zvezi, ki naj bi po mnenju mnogih za slovenski avto-moto šport naredila več škode, kot dobrega, ter ali si v takem primeru AŠ2005 upa sankcionirati 20-30 posadk in tvegati okrnjeno državno prvenstvo v prihodnji sezoni.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj