Sumljiv dvig forme Micka Schumacherja

Avtor prispevka: , objavljeno 25. septembra 2018 .

Potem ko je Dan Ticktum dejal, da se je forma Schumacherjevega sina nepojasnjeno dvignila na najvišjo raven, so se sprožila ugibanja celo o morebitnem goljufanju.

Mick Schumacher je na zadnjih dirkah Formule 3 pokazal izjemno formo, saj je zmagal kar petkrat zapored ter se zavihtel v močno vodstvo v točkovanju prvenstva. Podobno dobro formo je pokazal tudi njegov moštveni kolega pri moštvu Prema, Robert Schwartzman, ki je zadnjih šesti dirk končal na stopničkah, enkrat tudi na najvišji.

Dan Ticktum, dirkač Red Bullove akademije mladih dirkačev, je bil vodilni v prvenstvu do prebujenja Schumacherja, na zadnjih enajstih dirkah pa se je le dvakrat uvrstil na stopničke, zdaj pa za mladim Nemcem, katerega že javno snubijo tako pri Ferrariju, kot Red Bullu, zaostaja za 49 točk, do konca sezone pa jih je na razpolago še 75. Da bi letos postal prvak, bi potreboval pravi mali čudež, zaradi tega pa je na svojem Instagram profilu zapisal: “Ne bi rad s prstom kazal, toda ta konec tedna dirkalnik ni imel prave hitrosti. Predvsem zaradi nastavitev. Na zadnji dirki, ko nam je uspelo izboljšati dirkalnik, smo bili precej hitri in se s sedmega mesta povzpeli do četrtega.

Toda v primerjavi z vodilnima dirkačema, nihče na tej štartni vrsti ni imel možnosti. Še celo njuna moštvena kolega, ki sta dobra dirkača, nista bila niti blizu. Njuno formo bi opisal kot zanimivo in prepričan sem, da bi se številni v paddocku F1 strinjali z mano.”

Objavo je zatem sicer izbrisal, toda plamen je bil prižgan in številni gledalci ter navijači so si njegovo izjavo pod komentarji razlagali vsak po svoje. Nekateri so bili prepričani, da namiguje celo na goljufanje, na kar pa je Ticktum odgovoril: “Ni stvar v tem, da bi slabo prenašal poraz. Niti nisem zagrenjen. Micka, ki je v zadnjih letih preživel veliko, zelo spoštujem. Dejal sem le, da se je njegova forma iznenada močno izboljšala. Nikdar nisem trdil, da bi šlo za kaj nelegalnega. Vem, da se moram še veliko naučiti, tega ne zanikam. Toda prave zgodbe ne poznate, saj vas ni na stezi, kjer bi videli telemetrične podatke vseh dirkalnikov. Zato vam moram žal sporočiti, da vaše mnenje v teh okoliščinah nima nobene teže.

Žal pa v tej bitki ne morem zmagati, saj se ne pišem Schumacher,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish