Stroll: Moštvo želim popeljati med najboljše

Avtor prispevka: , objavljeno 4. januarja 2019 .

Lastnik moštva Racing Point Lawrence Stroll želi, da bi njegovo moštvo v prihodnosti postalo eno najboljši v karavani Formule 1.

Kanadski miljarder, ki je moštvo kupil v minuli sezoni želi sedaj svoja sredstva usmeriti v to, da bo moštvo v naslednjem obdobju igralo pomembno vlogo v boju za najvišja mesta. Pri tem se ozira predvsem na sezono 2021, ko se obetajo številne spremembe pravil, ki bi lahko nekoliko oljašala pot do dosego tega cilja.

“Kratkoročno želimo ostati tu kjer smo. Srednjeročni cilj je boj za tretje mesto, dolgoročno, pa si s pomočjo spremembe pravilnika želimo postati eno najboljših moštev v karavani.”

Stroll je bil ob tem, ko je rešil moštvo pred stečajem deležen številnih kritik na račun tega, da je mesto v moštvu zaradi njegovega sina izgubil Esteban Ocon. Kot je ob tem poudaril sprva niti ni načrtoval, da bi kdaj kupil moštvo v Formuli 1, vendar pa so se stvari ob pogledu na širšo sliko spremenile.

“Najprej sem na to gledal kot na poslovno priložnost, ko pa sem preživel nekaj časa v pogovoru z vodilnimi možmi, spoznal njihovo vizijo za sezono 2021, ki vključujeje tudi omejitve proračunov, ter boljše prihodke za manjša moštva sem začel resno razmišljati o nakupu.”

“Mislim, da je to smer v katero mora iti ta šport. Kot lahko vidimo v drugi športih vrednost moštev v zadnjem obdobju raste in mislim, da bo tudi v Formuli 1 temu tako.”

Za moštvo bosta tako nastopala njegov sin Lance in izkušeni Sergio Perez. Pomembni vlogi bosta še vedno imela vodja moštva Otmar Szafnauer in tehnični direktor Andrew Green.

“Moštvo ima odličnega vodjo poleg tega pa tudi izjemno tehnično ekipo, zato jih je potrebno le podpirati. Kot drugo pa je potrebno zagotoviti finančno stabilnost.”

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj