STROLL: Ljudje, ki mi želijo, da mi ne uspe v FORMULI 1, so zame GORIVO

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Lance Stroll je vstopil v Formulo 1 leta 2017 in sicer v ekipo Williams, takrat je bil star 18 let. Pred tem pa je dominantno osvojil naslov prvaka Formule 3. Leta 2019 je prestopil v ekipo Racing Point, katero je njegov oče Lawrence kupil sredi leta 2018.

Lance je imel letos mešano sezono. V Turčiji je osvojil svoj prvi pole position, v Monzi končal na stopničkah, dirke na Nürburgringu pa se zaradi okužbe s koronavirusom ni mogel udeležiti. Imel pa je tudi kar veliko smole, saj je bil vpleten v mnoge incidente, za katere večinoma ni bil kriv. V pogovoru za podcast Beyond the Grid, se je Stroll odzval na kritike in komentiral: “Všeč mi je, od njih se polnim. Če se s kritikami ne spopadeš, potem vas to razžira v notranjosti. Mislim, da sem se naučil, da jih sprejemam in uporabim kot energijo, da ljudem dokaže, da se motijo. Obožujem to, uporabljam jih kot gorivo.

Lance Stroll je priznal, da se je sprijaznil s kritikami na svoj račun in da kritikom odgovarja le na stezi.

Ampak, vedno sem si govoril, da se bom pogovarjal le na stezi in tako je bilo že od prvega dne. Od kod prihajam in moje ozadje navdihuje mnoge ljudi, ki upajo, da mi ne bi uspelo. Zame je prav, saj ima vsak pravico do svojega mnenja. Na koncu dneva sam govorim na stezi, do vstopa v Formulo 1 sem osvojil prvenstva v Formuli 4, Formuli 3, Toyota Racing Series v Novi Zelandiji in potem sem bil v Formuli 1 že na stopničkah in osvojil sem tudi pole position,” tako Stroll, ki tudi priznava, da ima kot dirkač še prostor za izboljšanje, vendar pa vztraja, da si je mesto v Formuli 1 zaslužil.

Med največje kritika Strolla spada njegov rojak Jacques Villeneuve, ki ne izpusti nobene priložnosti, da ne bi povedal kakšne na račun njegovega ozadja.

To je nekaj, na čemer delam zadnjih nekaj let in mislim, da je lahko moja konsistenca še boljša. Potem je tukaj eno leto pri Williamsu, ko smo imeli zares slab dirkalnik, kar je bila zame zelo težka sezona. A tudi v Formuli 1 sem dokazal, da si zaslužim biti tukaj. Vedno bo isto in to sem že prepoznal. Ko ljudje delajo slabo, takrat drugi začnejo govoriti slabo o njih, ko pa delaš dobro, so vsi ljudje tam in želijo kos pogače. Vse je del cirkusa,” še zaključi Lance Stroll.          

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj