Stroll kupil moštvo Force India

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2018 .

Nemški AutoBild poroča, da je Lawrence Stroll, oče Williamsovega dirkača Lanca Strolla, kupil indijsko moštvo Force Indija, ki se je v zadnjem času znašlo v hudi finančni stiski in je bilo tik pred razlasitvijo bankrota. Lawrence je pred tem nekaj svojih financ vložil v moštvo Williams, za katerega dirka njegov sin, a pomanjkanje razvoja moštva ga je premamilo v investicijo v svoje moštvo. Prejšnji lastniki Vijay Mallya, Subrata Roy in Michiel Mol so se tudi sami znašli v težavah, saj Mallya ne sme zapustiti Velike Britanije, Roy pa že služi zaporno kazen.

Nakup, oziroma investicija pa najbrž pomeni, da bo Lance prestopil v očetovo moštvo, prostor zanj pa naj bi sprostil Esteban Ocon, ki naj bi že bil v pogovorih z Renaultom. S tem se bo sprožil val na dirkaškem trgu, saj naj bi Carlos Sainz, po navedbah nemških kolegov, kmalu po koncu poletnega premora, torej okrog VN Belgije iz Renaulta prestopil k McLarnu, za kar se še posebej zavzema Fernando Alonso, začasno prazen sedež pri Force Indiji pa bo do prihoda Strolla grel Mercedesov mladi dirkač George Russel.

Strol naj bi poleg moštva, oziroma vsaj večinskega deleža v moštvu, kupil tudi njihovega glavnega sponzorja BWT, zaradi katerega so dirkalniki obarvani v roza barvo, ter tovarno energijskih pijač Rich Energy.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish