Stopničke za Rossija nedosegljive

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2015 .

Valentino Rossi je po kvalifikacijah za VN Valencije, katero bo tako ali tako zaradi kazni začel z zadnjega mesta, dejal da je praktično nemogoče, da bi se jutri uvrstil med najboljše tri. Italijan je na kvalifikacijskem treningu, kjer je imel težave zaradi višjih temperatur, tudi padel.

“Težko je reči,” je dirkač Yamahe odgovoril na vprašanje, kam se lahko zavihti na dirki. “Glede na to, da bom dirko začel z zadnjega mesta, so prva tri mesta skoraj nemogoča. Za četrto mesto pa se nas bori kakih sedem ali osem. Vse bo odvisno od tega, kako hiter bom in od tega, kaj se bo zgodilo v prvih krogih.”

Če jutri Jorge Lorenzo zmaga s prvega štartnega mesta, bo moral Rossi ciljno črto prevoziti na drugem mestu, če želi še osmič postati prvak najtežje kategorije motociklizma. The Doctor je priznal, da je na kvalifikacijah imel težave, saj je bila steza bolj ogreta, kot dopoldan na prostem treningu. “Popoldan, ko se je ozračje ogrelo, sem imel več težav z oprijemom, zaradi česar sem nisem uspel odpeljati dobrega kroga,” je pojasnil.

Čeprav je še včeraj dejal, da bo kvalifikacije odpeljal tako, kot bi se boril za mesta, je danes kvalifikacije izkoristil za eksperimentiranje z nastavitvami. “Ker na kvalifikacijah nisem bil pod pritiskom, smo se odločili preizkusiti različne nastavitve motorja, ki pa mi niso bile všeč. Kasneje pa smo vendarle našli rešitve, s katerimi sem bil dokaj zadovoljen v prvih dveh sektorjih kroga. Na žalost sem naredil napako in padel, toda to tako ali tako ne vpliva na jutrišnjo dirko, saj jo bom začel z zadnjega mesta.”