Stoner: Žalostno je videti Rossija, ko slavi 5. mesto kot zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2020 .

Casey Stoner je dejal, da je žalostno videti Valentina Rossija, kako se petega mesta ali stopničk veseli kot nekoč zmage.

Rossi je na VN Andaluzije osvojil tretje mesto, še tri dirke pa je končal med najboljšimi petimi. Sledili so trije zaporedni odstopi, na VN Aragonije pa je bil odsoten zaradi pozitivnega testa na virus Covid-19, zaradi katerega bo izpustil tudi VN Teruela.

“Vse je odvisno od Valentina in tega, če še uživa v tem športu in če je še dovolj hiter, bo to super,” je Avstralec komentiral Rossijevo odločitev, da prihodnjo sezono nadaljuje z dirkanjem. “Težko je vedeti, kaj se mu plete po mislih, toda ko sem dirkal proti njemu je bil zmagovalec z ubijalskim nagonom. Naredil je vse, da bi zmagal na dirki. Zdaj pa je uvrstitev med najboljših pet ali pa na stopničke zanj kot zmaga in zaradi tega sem malo žalosten. Včasih je naredil vse za zmago, danes pa ne more več zmagati.”

Stoner je dejal, da je razred MotoGP letos zajel kaos, ko je ostal brez “vodje” Marca Marqueza. “Že dolgo trdim, da je edini, ki lahko premaga Marqueza, Marquez sam. To se je pokazalo letos, ko se je poškodoval na prvi dirki. Od tistega trenutka je prvenstvo brez vodje v kaosu. Vodilni v točkovanju prvenstva ima precej malo točk, to pa je zato, ker noben dirkač v karavani ni konstanten, zato v prvenstvu brez Marca vlada kaos. Zanimivo bo videti, če se bo stanje normaliziralo, ko se vrne,” je še dodal Stoner.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish