Stoner s svojo formo osupnil Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2016 .

Jorge Lorenzo je po dvodnevnem testiranju na avstrijskem Red Bull Ringu dejal, da ga je hitrost Caseya Stonerja, nekdanjega svetovnega prvaka, ki zdaj opravlja vlogo testnega dirkača za Ducati, osupnila. Avstralec je na enakem motociklu vozil konkurenčne čase rednima dirkačema italijanskega moštva, kljub temu, da je šele spoznaval stezo in da tudi z aktualnim motorjem nima veliko izkušenj.

“Njegova forma je bila izjemna, saj med letom skoraj ni vozil,” je o dvakratnem prvaku, ki se je upokojil ob koncu sezone 2012, povedal Lorenzo, ki je še malo pihnil na dušo bodočemu sodelavcu pri Ducatiju, ki bi Špancu lahko že letos pomagal z wildcard nastopom na dirki: “Vozil je na nivoju Iannoneja in Doviziosa, kar je osupljivo. Toda na koncu koncev to tudi ni nič novega, saj vsi vemo, da je Casey izredno nadarjen.”

Lorenzo je bil po koncu drugega dne testiranj nekoliko bolj optimističen glede možnosti na dirki za VN Avstrije, čeprav je bil njegov najboljši čas skoraj sekundo slabši od najhitrejšega kroga, ki ga je odpeljal Dovizioso. “Poizkusili smo nekaj sprememb nastavitev in pridobili nekaj malega, toda še vedno smo daleč za Ducatijem. Sam nisem odpeljal popolnega kroga, tako da bi lahko peljal dve ali tri desetinke hitreje, a še vedno bi bili kar daleč zadaj. V enem izmed ovinkov sem se prestrašil, saj sem na trdi gumi skoraj padel, zato sem tam bil še bolj previden tudi na mehki gumi. Verjetno bi lahko postavil čas 1:23.9,” je še dodal Španec.

Foto: Yamaha

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo